20 Ekim 2013 Pazar

Yüksek Topuklu Giymenin Zararları?

  Hiç yorum yok

Bir kadini en çekici gösteren detay, kuskusuz yüksek topuklu ayakkabilardir. Ister günlük hayatta, ister davetlerde isterseniz de ofiste, nerede giyerseniz giyin, topuklu ayakkabi giydiginizde havaniz bir anda degisecektir. Ara sira giymek süper bir etki yaratsa da, sürekli topuklu giymek o muhtesem etkisinin yaninda, vücudunuza da bir takim zararlar vermektedir. Peki, yüksek topuklu ayakkabi giymenin zararlari nelerdir? TRWikipedia



Platform topuklu ayakkabilarin kullanimi biraz daha rahat olsa da, stilettolarda durum biraz daha degismektedir. Ayak durusunu ve ayak sagligini ciddi sekilde tehdit eden stilettolar, vücutta fitiga neden olabiliyor. Ayak anatomisinin degismesine neden olan yüksek topuklu ayakkabilar, ayaklarin yani sira yürüyüs bozukluklari ve durus bozukluklarina da neden olmaktadir.


Bele binen yükün artmasina neden olan ve zamanla yürüyüsünüzün ve durusunuzun degismesine neden olan yüksek topuklu ayakkabilar, omurga üzerinden vücudun dik durmasini saglayan o dengeyi sekteye ugratmaktadir. Bu da, yüksek topuklu ayakkabilarin vücudunuza ve durusunuza, ayni zamanda iskelet sisteminize ciddi zararlar vermesine neden oluyor.


 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder